Diktatorfest


Overblik
Forestil dig en fest udelukkende bestående af gamle diktatorer. Du byder Imelda Marcos op til dans, Josef Stalin kommer ud fra toilettet og Lenin er bartender. Så befinder du dig midt i en vaskeægte diktatorfest.

Fremgangsmåde 
Festens omdrejningspunkt er alle de forsamlede diktatorer. Det kan jo være lidt svært at have så mange og betydningsfulde mænd og kvinder i et rum. Tænk på hvor meget ego, der er forsamlet sådan en aften! Det kan ikke gå stille af.

Allerede i begyndelsen af festen er der problemer - for hvem skal egentlig sidde for bordenden? Det mener alle diktatorer sig naturligvis berettiget til. Så der må kæmpes om den ærefulde plads. Her må der en styrkekonkurrence til for at se, hvem der skal have den plads. Det kan fx være:

Op å då 
Deltagerne placeres siddende med fodsålerne mod hinanden. De skal begge have fat i stokken med begge hænder. Den, der kan få sin modstander til at løfte bagdelen fra jorden, har vundet. Der må ikke hives pludseligt i stokken, ligesom der ikke må gives slip på stokken, mens kampen står på. Det er en god ide, hvis deltagerne vejer nogenlunde det samme. Endelig påpeger festdoktorens fysioterapeut, at det er vigtigt, at deltagerne sidder med ret ryg for at udgå rygskader.

Gå på flasker 
Man kan konkurrere enkeltvis eller i små hold. Man angiver en streg på gulvet/jorden, hvorfra man skal starte. Fødderne er bag ved stregen, og man har en flaske i hver hånd. Man går nu frem på flaskerne, så langt væk fra fødderne som muligt. 
Når man ikke kan komme længere ud, stiller man den ene flaske, og går tilbage på en flaske. Dvs. man har fat i en flaske med begge hænder, og trækker sig nærmest tilbage til stregen. Undervejs må man ikke flytte fødderne, og heller ikke røre gulvet med knæene. Hænderne skal hele tiden være på flaskehalsene. Når flasken er anbragt, skal næste deltager se om han/hun kan komme længere ud. 
Hvis man vil konkurrere på hold, må man bevæge sig ud over hinanden. 1.person bevæger sig så langt ud han kan, og bliver stående på 2 flasker og begge fødder bag stregen. Nu bevæger 2.person sig ud over første, dvs. han kravler hen over 1. persons ryg stadig med 2 flasker i hænderne, og lader sine egne ben støtte på 1. persons ryg og overkrop sådan, at han kan gå på flaskerne længere ud end 1. person nåede. 
Når 2. Person ikke kan komme længere, bliver han stående, mens 3. person kravler ud over både 1. og 2. person. Dette fortsætter indtil alle på holdet har været i gang, eller konstruktionen er gået i stykker. Det vil sige, hvis en i kæden har rørt gulvet med enten knæ, mave eller albuer. Når 3. Person har anbragt en flaske, skal han kravle tilbage over 2. og 1. Person, og derefter skal 2 person kravle tilbage over 1 osv. Man får kun godkendt flaskens placering, hvis alle 3 kommer sikkert hjem bag stregen uden at røre gulvet som nævnt. Lykkes missionen er det modstanderholdets tur. 
Vi har på Festdoktoren.dk afprøvet denne test i råstyrke, og vi må anbefale, at man max. er 3 på hvert hold. Vi syntes det er vanvittig hårdt, men måske siger det bare lidt om os og vores vennekreds. Vi vil meget gerne høre fra andre, der har klaret den med mange flere deltagere.
Husk: 4 tomme flasker pr. hold, hvis man er 3 på hvert hold. Er man 5 på holdene skal der bruges 6 flasker pr. hold.

Sumobrydning 
Indrullet i en skumgummimadras, skal man kæmpe 2 og 2. Den der først vælter har tabt.
Man binder en skumgummimadras rundt om dem der skal kæmpe, så de kun lige kan bevæge benene en smule. Armene er inde i madrassen. Derefter anbringes de på nogle bløde måtter inden kampen starter. Nu skal der sumobrydes. Ham der først vælter har tabt. 
Husk: 2 skumgummimadrasser og noget Gaffa- tape. Man skal have nogle bløde madrasser at kæmpe på fx. Fullemåtter fra en gymnastiksal.

Sumopuf 
Deltagerne skal hoppe rundt på et ben og vælte hinanden med skulderen.
Man afmærker en ring med en diameter på ca. 4 m. Der skal være to puf-brydere i ringen ad gangen. Deltagerne skal stå på et ben, mens de har fat I deres fod med den ene hånd. Den anden hånd skal holdes ned langs siden, og må ikke bruges I kampen. 
Nu gælder det om at puffe til sin modstander, så han/hun enten må hoppe ud af ringen, falder eller kommer til at støtte med det andet ben. Der kan laves en cup, hvor deltagerne går ud, når de har tabt. Der kan også laves en turnering, hvor alle møder alle om point.
Varianter; Sumo-puf kan med fordel leges med mange deltagere på en gang på et større areal. Man kan spille alle mod alle, hvor den der står til sidst er vinderen, eller man kan opdele I hold, som kæmper mod de andre hold. 
Husk: Her skal bruges en rimelig mængde deltagere og læder G-streng til de mandlige deltagere (er ikke strengt nødvendigt, men det øger underholdningsværdien væsentligt!)

Rive viskestykker ned 
Legen der kræver balancekunst og udholdenhed. 
En kraftig træstok lægges fra sæde til sæde mellem to stole, En deltager sætter sig på langs ad stokken med korslagte, let bøjede ben. Ingen del af kroppen må røre de to stole. Til at balancere med udstyres deltageren med med en stok. 
Nu gælder det om, at rive de fire viskestykker ned, der sidder på stoleryggen foran og bag deltageren. Og nu går det selvfølgelig ud på, at det er viskestykkerne og ikke dig, der falder til jorden!
Varianter: En sværere variant er at placere to ølkasser på træstokken. Den ene vender nedad - den skal deltageren sidde på. Den anden vender opad - her skal deltageres fødder være. Så gælder det om at rive viskestykkerne ned fra denne position. 
Husk: Kraftig træstok, viskestykker, stok til at balancere med og eventuelt to ølkassser.


Under middagen
Under middagen skal det afgøres, hvem der er alletiders største diktator. Så alle de ærede diktatorer må rejse sig på skift og redegøre for, hvorfor netop de skal have den eftertragtede pris. Emner for talerne kan være:

- flest dræbte 
- flest sko 
- mest korrupte 
- flest fængslede 
- flest henvendelser fra menneskerettighedsorganisationer 
- flest bankkonti i Schweiz 
- mest vanvittige kriterier for udrensninger (folk med briller, jøder..)

Nobody anbefaler 
At man har styr på sine diktatorer. Her er lidt inspiration:

Josef Stalin, Adolf Hitler, Vladimir Lenin, Pol Pot, Formand Mao, Maos enke, Imelda Marcos, Eva Peron, Eva Braun, Herman Göring, Mussolini, Papa Doc, Baby Doc, Fidel Castro, Augusto Pinochet, Franco, Saddam Hussein (ikke at forglemme), Ceausescu, Hunnerkongen Attilla, Djengis og Kublai Khan, Barbarossa, Napoleon, Robbespierre.

Da der (mærkværdigvis!!) er flest mandlige diktatorer igennem tiden, kan nogle af de kvindelige gæster være diktatorfruer. I indbydelsen kan man sende en liste med diktatoremner med for at inspirere. Man kan også uddele rollerne selv på forhånd.

Husk et have et trofæ klar til den diktator, som vælges til alletiders største diktator.

Beslægtede aktiviteter 
Gangsterfest 
Himmel og helvede fest

Links 
Du kan spille med diktatorkort på Zulu
Ordbog i diktatur 
The Dictatorship

Mad og drikke 
Ja, vi ved hvad Stalins livret var: Det var bouillabaisse, dyreryg og is til dessert. Men hvad de andre diktatorer siger til det..

I virkeligheden skal man måske servere forskellige ting til alle de forskellige diktatorer. Hvis det er sommer kan man jo bede om, at gæsterne tager deres eget kød med og så kan man grille sit eget kød lige som man vil. Man kan også vælge tag-selv-bordet - så er man på den sikre side...

Påklædning 
Lign din diktator så meget som muligt! Her må vi anstændigvis opfordre til, at man ikke spankulerer ned ad Strøget som Adolf Hitler.

Musik 
Her må vi anbefale diverse march-musik eventuelt med lidt Wagner ind over. Prøv f.eks. også at få fat i Brasiliens og Italiens nationalmelodier...