* Ny side


Overblik

Hvordan var det nu lige det var i 90’erne? Det er nu ikke så længe siden, og hvem glemmer nogensinde Tæskeholdet, Husk lige Tandbørsten, Generation X, Take That, udbredelsen af det mægtige internet, Beverly Hills 90210 – og ikke mindst Aqua med ”Barbie Girl”. 


Fremgangsmåde

Den bedste stemning skabes næsten ved at finde det gamle tøj frem fra loftet, pudse hornbrillerne, og sætte et vilkårligt boy-band på jukeboksen.

Hvordan skal vi sidde til bords? 
Forbered en slags vendespil med de mest kendte par fra 90erne som f.eks. Camilla Martin og Peter Gade, Kronprins Frederik og Maria Montell, Nicole Kidman og Tom Cruise – og så videre. Mændene trækker kendisser fra den ene bunke, og kvinderne trækker fra den anden, og pludselig har I fundet det perfekte 90’er par. 

Husk 

Musikken er festens omdrejningspunkt. Forbered dig med de kendte klassikere fra 90’erne inden festen starter. 
Ironi var den nyeste mode – både i tale og tøjstil
Albummet Achtung baby fra U2 og Nirvanas album Nevermind var det helt store i starten af 90’erne 
At gense "Husk lige tandbørsten" med Casper Christensen
I Will Always Love You med Whitney Houston 
At fejre at Faxe ramte den ”lige i røven” til EM 1992 
Barbie Girl med Aqua

Lege 

Forbered en 90’er quiz med spørgsmål fra tidens bedste film som Bodyguard, Pulp Fiction, the Usual Suspects, Die Hard filmene, og Danser med Ulve. 
Temaquiz om Beverly Hills 90210, Melrose Place eller Friends. 
Bed gæsterne holde tale om Generation X, om den gang de var på TV, Poul Nyrup og cykelhjelmen – en kærlighedshistorie, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger eller Sylvester Stallone, eller et lille teaterstykke med jubelscenerne fra 1992.
Dansekonkurrence til "You never can tell" fra "Pulp Fiction".

Mad og drikke 
Til en 90’er fest går man aldrig galt i byen med enten sushi, pitabrød, flødekartofler eller pakistansk mad. Midt i 90’erne fandt de gamle danske retter som bøf med løg, frikadeller og stegt flæsk også vej til køkkenet igen, så der er ingen undskyldning for ikke at sammensætte en rigtig god menu. Der er nu ikke noget, som en god Hancock, og selvom øllet gik lidt af mode i 90’erne, så var det stadig populært sammen med Gin og Tonic eller en Margarita.

Påklædning 
Solbriller, hornbriller, ”falske” briller uden styrke – generelt var briller bare det helt nye modefænomen i 90’erne. Solbriller kunne man sagtens have på, selvom det regner. Tøjsammensætningen behøver ikke at give mening – faktisk er det bedst, hvis den ikke giver mening, og det gælder for begge køn. Kondisko el. sneakers og Buffalo Sko og så ellers et meget afslappet forhold til ens tøjstil. Retrotøj fra Adidas eller Hummel, blandet med en dynevest og et eller flere ”snap-armbånd” dominerede i stor stil.

For pigernes vedkommende:  Pigerne kommer nok ikke uden om Spice Girls effekten med mavetrøjer, og korte t-shirts. En nedringet top, stramme cowboybukser og guldsmykker.

For mændenes vedkommende:  Kondisko eller sneakers, langt pandehår, skjorter med mønster, et jakkesæt, der er alt for småt og briller. Husk for guds skyld brillerne. Tænk på Nick Carter fra Backstreet Boys. Eller Howie fra Backstreet Boys. Eller Brian fra Backstreet Boys. Eller – ja, jeg tror du har fanget pointen. Den mere afslappede Grunge stil med langt og fedtet hår, en løs skjorte og skægstubbe var også populært, og det samme var fodboldtrøjer fra både klub og landshold.

Musik 
Her går stilen i flere forskellige retninger: 

  • Techno og dancemusik. Gerne hjemmelavet på computeren med eJay Dance 1, hvis evnerne er til det. 
  • Skandinavisk pop som Ace of base, Aqua, Cartoons, Lisa Ekdahl, eller Diskofil. 
  • Grunge: Nirvana, Pearl Jam og The Cranberries - Zombie
  • Brit Pop: Oasis – ”Wonderwall”, Blur – ”Country House” og alt med Suede
  • Boy-og girl-bands som Take That, E-17, Dizzy Miss Lizzy, Backstreet boys og Spice Girls.