Ridderstævne


Overblik
Til dette ridderstævne vrimler det med ædle riddere, skønne møer, kapper, skjold, sværd og drager i skøn forening.

Fremgangsmåde
Indbydelsen til ridderstævnet/festen laves med "krøllede" gammeldags bogstaver på computeren, rulles sammen og forsegles med rødt lak.

Bordet pyntes med farvede crepe-ruller. Der kan lægges farvekridt på den hvide dug, så børnene selv skal pynte dugen ved at tegne deres egen drage, ridder, prinsesse, borg eller det som de forbinder med en rigtig ridderfest.

 Til denne fest skal alle børnene forvandles til ædle riddere og skønne møer. Drengene kan få flotte kapper på og er der piger med til festen, kan de være prinsesser med fine kjoler og trekantede hatte med tyl for enden. Hattene kan laves af pap.

Man kan selv male sit eget ridderskjold, som kan laves af træ eller tykt pap og børnene kan også fremstille deres eget sværd. På børnenes skjold skal måske tegnes/males et våbenskjold. I kan finde billeder af forskellige våbenskjold frem, som børnene så selv kan tegne efter alt efter hvilket et de vælger.

 Alt efter årstid og vejr kan man lave en lille teltlejr for alle ridderne i haven/gården. Herfra kan der så være konkurrencer og lege. Og man kan spise sin mad i det fri.

Man kan lave en ballon-skattejagt, som leder hen til et legehus/et bestemt træ/rum eller lignende, hvor skatten så ligger begravet under en stor oppustelig drage. Ballonerne skal naturligvis sprænges med sværdet.

Historiefortælling - Find en spændende bog om riddere på biblioteket og fortæl en historie for børnene. 
Eller I kan begynde en spændende ridder-historie, som børnene så selv skal fortsætte efter tur.

Lege

- Bueskydning med mennesker 
Find din indre Robin Hood frem og erstat buen og pilen med levende mennesker, så er du klar til denne leg.
Tape en stor tusch fast på enden af et kosteskaft. Lav en målskive på et stativ. Sæt gæsterne sammen i hold på 2 personer. Den ene skal have et bind for øjnene og gå med kosteskaftet. Den anden skal dirigere.
Legen starter ca. 10 meter fra målskiven. Personen uden bind for øjnene skal dirigere den anden til målskiven. Det bliver først rigtig sjovt, når de andre råber forvirrende retningsbestemmelser. 
Det hold med flest point på målskiven har vundet. Husk: Kosteskafte, tuscher, målskiver.

- Ringridning med vandballoner 
Skaf en hest eller en cykel, nogle ringe eller vandballoner og et spyd.
Fremgangsmåde
Man laver en bane, der skal rides eller cykles igennem. Man hænger nogle ringe eller vandballoner op i en højde der kan nås fra en cykel eller hest. Det handler nu om at rive flest ringe ned eller at smadre flest balloner.
Husk: At afprøve banen inden brug er en god ide. Derudover er ridepisk og ridehjelm bestemt også en god ide.

- Kongens løb 
Skaf en hest eller en cykel, nogle ringe eller vandballoner og et spyd.
Man laver en bane, der skal rides eller cykles igennem. Man hænger nogle ringe eller vandballoner op i en højde der kan nås fra en cykel eller hest. Det handler nu om at rive flest ringe ned eller at smadre flest balloner.
Husk At afprøve banen inden brug er en god ide. Derudover er ridepisk og ridehjelm bestemt også en god ide.

- Blindebuk 
Fang de andre med bind for øjnene og gæt hvem det er. En gammel og sjov leg.
Man vælger den person, der skal være fanger. Han/hun får bundet et tørklæde for øjnene, så han/hun ikke kan se noget. 
Nu gælder det om, at den ”blinde” skal fange en af de andre og så gætte hvem det er. 
Hvis man ikke kan gætte hvem det er, man har fanget, forbliver man blindebuk. 
Husk et tørklæde

Mad og drikke
Rigtige riddere skal have kød! Så her må vi foreslå kyllingelår, som spises med fingrene. Man kan måske også bestille en lagkage hos bageren, der forestiller en borg, en drage eller et sværd.

Påklædning
Har børnene selv nogle flotte kapper og sværd kan de tage det med hjemmefra (skriv det i indbydelsen). Ellers kan man selv fremstille skjold, sværd og kapper til festen.
Husk: Se disse billeder for inspiration. Her er kan du se flere billeder som inspiration.