Popstar for en dag


Overblik
I disse "Popstars"-tider kan man lave en fødselsdag med temaet "Popstar for en dag". Lad pigerne leve drømmen ud og opføre sig som vaskeægte popstars for en eftermiddag.

Fremgangsmåde
Indbydelsen kan laves med et billede af Eye-Q eller Britney Spears udenpå. På bordet kan der være perlekæder af popcorn, som kan ligge ved hver kuvert, og senere bruges som udsmykning.

Det vil være rigtig stort, hvis der midt i loftet hænger en discokugle. Når stjernerne har spist skal de have lagt make-up, sat hår og udklædes. Nu kan danseprøverne begynde. Musikken sættes på, der tændes for discokuglen og popstjernerne træder ind på scenen. Afhængig af hvor vilde pigerne er med at danse, kan de enten danse frit eller I kan lave nogle små sjove konkurrencer så ingen føler sig udenfor.

De kan danse limbo under et kosteskaft, ballondans eller avisdans.

Måske kunne det også være sejt at lave en musikvideo. I kan leje eller låne et kamera og så optage et dansenummer.

Eftermiddagen kan afsluttes med, at stjernerne sidder ned og drikker et glas koldt champagne (sportsvand i champagneglas) imens de får et dejligt varmt fodbad.

Lege

- Billedlotteri med popidoler 
En lille sød idé, som kan være god til børnefødselsdagen. Spil billedlotteri med fødselsdagsbarnets popidoler. Sådan gør du: Tag fotografier af popidoler. Alle børnene til festen får forskellige plader med billederne - ligesom i almindelig billedlotteri. Der kan være små præmier til en række eller to rækker og en lidt større til pladen fuld. 
Husk: Fotografier, plader, små brikker til at dække billede med, når man har et rigtigt billede på pladen og naturligvis præmier.

- Syng hvad du hører i hovedtelefonerne! 
Hvad gør man ikke for sit hold? I denne leg synger man både højt og falskt men pyt med det, når bare det giver point. 
Man laver 2 hold, som skal konkurrere om at gætte sange. En deltager fra et af holdene tager høretelefoner på. Nu skal hun synge den sang, som hun hører i høretelefonerne for sine holdkammerater.
Kan de ikke gætte sangen får modstanderholdet en chance for at gætte. Holdene skiftes til at sende en holdrepræsentant op til høretelefonerne for at synge. 
Alle skal synge mindst en gang. Man får et point for en rigtig gættet sang. Det hold der får flest point har vundet.
Hvis man vil gøre legen sværere, kan man sige, at deltageren først trækker en konsonant og herefter en vokal. Det er den eneste lyd, som han/hun må synge, mens sangen kører! Her er altså en enestående mulighed at høre en sang som fx ”Smuk som et stjerneskud” udsat for ”si, si,siiii, si ,si, si” 
Husk: Arrangøren skal på forhånd finde nogle sange som alle kender, og som er forholdsvis nemme at synge. Man skal selvfølgelig også bruge høretelefoner.
Eventuelt sedler med konsonanter og vokaler

- Hit med sangen 
Amin Jensen er der ikke, men derfor kan du jo godt være med til at synge og gætte sange. Man laver 2 hold af min. 6 deltagere på hvert. Arrangøren forbereder sig ved at finde nogle linier fra nogle kendte sange, som alle kan synge med på. Disse linier skal skrives ned på nogle papstykker.
Hvis man fx vælger "I en lille båd der gynger", kunne linien være "synger om de ting der gi´r livet værdi". Disse 8 ord skrives nu ned på 8 stykker pap, som hænges op på væggen i nævnte rækkefølge, og med bagsiden ud i lokalet. På bagsiden skrives tallene fra 1 til 8. 
Legen starter med, at det første hold vælger et tal fx 3. Arrangøren vender tallet 3, hvorpå der står ordet "de". Nu skal holdet synge en sang, hvori der indgår ordet "de". De får 1 minut, og er de ikke begyndt at synge en sang inden tiden er gået, går turen over til det andet hold. Når de derimod at synge en sang, fortsætter det med at være deres tur, indtil de rammer ind i et "bum" ord.
"Bum" ord er ord, der er skrevet med rød tusch, og det er oftest de ord, der er sværest at finde en sang med. Vender man et "bum" ord, skal man ikke forsøge at synge en sang, men bare give turen videre til modstanderholdet. I dette eksempel kunne det være ordene "gi´r" og "værdi" der er "bum" ord. 
Det er arrangøren, der bestemmer hvilke ord, der skal være røde. Det gælder om at gætte hvilken sang linien er fra. Så det hold der først synger "I en lille båd der gynger", har fået 1 point, og må starte næste runde med en ny sang. Sådan fortsætter man, indtil der ikke er flere sange. Vinderholdet er det hold, der får flest point.
En bruger har foreslået, at man kan blande "Hit med sangen" med at gætte filmcitater. Det er måske ikke alle, som er lige vilde med at bryde ud i sang. De kan så vælge at gætte et filmcitat i stedet for. Han kalder legen: "Skidt med sangen". Se festdoktorens filmquiz for gode filmcitater. 
Husk ca. 50 stykker pap og en rød og en blå tusch. Inden dagen at finde nogle sanglinier og få den skrevet ud på pap stykker.

 - Stopdans 
Stop når musikken stopper og stå helt stille. Alle danser, men når musikken bliver stoppet, gælder det om at stå helt stille. Hvis man bevæger sig, er man ude. Dommeren er den person, der står og passer musikken. Vinderen er den der står tilbage til sidst. Vinderen passer musikken i næste omgang.

- Appelsindans
Appelsin dans er en festlig aktivitet - som skabt til klassefesten eller fødselsdagen. Par af to skal danse med en appelsin imellem sig. De starter med at have appelsinen imellem panderne. Rytmen først langsomt så hurtigere. Som der ændres på rytmen, bliver det sværere at holde appelsinen imellem sig. 
Når man taber appelsinen går man ud. Sidste par med appelsinen imellem sig vinder. Man kan også danse med kartofler, garnøgler osv.


Mad og drikke
I dækker et farvestrålende bord med sandwich eller måske pindemadder men vigtigst af alt kulørte alkoholfrie drinks med paraplyer og andet godt i !

Påklædning
Gæsterne må gerne medbringe pop-stars-udklædningstøj.

Husk
Mikrofoner. De kan laves ud af tomme rør fra køkkenruller. 
Gæsterne kan medbringe deres eget yndlings-popmusik. 
Skal det være helt perfekt kan man også benytte et Nobody Karaokeanlæg.