Omvendt fest


Overblik
Fødselsdagsfesten hvor alt foregår omvendt.

Fremgangsmåde
Invitationerne til en omvendt fest er naturligvis skrevet baglæns. I stuen pyntes omvendt op. Stolene står væk fra bordet i stedet for ind til bordet. Man sidder under bordet og spiser, og på gulvet er der dækket omvendt op. Kopperne står på hovedet og foran tallerknerne, der også er vendt på hovedet.

Under hele festen skal børnene gå baglæns. Når de skal drikke kan det gøres omvendt. Spiser man normalt med højre hånd, skal man naturligvis bruge venstre. Er festen for større børn kan de evt. også tale baglæns.

Lege

- Konkurrence i at kunne stå længst tid på hovedet. 
Husk stopur og pude til at stå på. Alt efter hvor gamle børnene er kan man bestemme om det skal være op af en væg eller fritstående.

- Omvendt gemme 
Man gemmer sig en efter en, og til sidst er der kun en person tilbage øv..
Denne gemmeleg er sjov, hvis man har en stor skole, et stort firma eller en skov at lege den i. Der er en person, der gemmer sig. Nu gælder det for de øvrige deltagere, om at finde vedkommende.
Når man finder den gemte, siger man ingenting. Man sætter sig i stedet ned ved siden af vedkommende. Efterhånden som flere og flere sidder ned, går der få personer rundt og føler sig mere og mere alene. Et meget sjovt alternativ til den traditionelle gemmeleg. 
Husk: Du er ikke alene selvom det kan se sådan ud.

- Omvendt sækkevæddeløb 
Benene bliver bundet sammen, og man får en sæk over hovedet. Så løber man bare lige ned til keglen og retur igen..
Man laver 2 hold og 2 baner på ca. 10 meter med en kegle i hver ende. 
De 2 første deltagere starter samtidig. På holdkammeraternes tilråb og egen intuition løber de ned til hver deres kegle, rundt om den og retur til egen række. De skal rundt om keglen ellers må de løbe en tur mere. Det hold der bliver først færdig har vundet.
Husk: 4 kegler, Gaffa-tape, og sække til at tage over hovederne. Og husk også at kommunikere højt og tydeligt.

Mad og drikke
Det er en god ide med varm kakao, boller og kage. Når kakaoen serveres hælder man flødeskum i koppen før kakao. Bollerne skæres forkert over, og smørret smøres udenpå bollerne i stedet for indeni. Kagerne serveres på hovedet.

Påklædning
Det er ligegyldigt, hvad børnene har på, bare det vender omvendt.