Kunstmalerfest


Overblik
Til denne fest kan børnene rigtigt få fingrene i malerbøtten og skabe deres egne små mesterværker. Det hele afsluttes med en flot udstilling og fernisering for forældrene.

Fremgangsmåde
Invitationerne til kunstmalerfesten kan være fødselarens håndaftryk i farver eller et lille fingermaleri. Til festen skal børnene prøve at lave forskellige billeder. De kan lave et fælles billede eller billeder malet med fingrene, albuerne, fødderne eller næsen. De kan også prøve at male med bind for øjnene. Man kan arbejde med forskellige redskaber og materialer.

Til de større børn kan man måske vise dem nogle kendte malerier og snakke med dem om hvad de ser. Man kan også arbejde med collage og maling.

Til sidst skal børnene gøre klar til fernisering. Billederne skal hænges op og der skal arrangeres små pindemadder og ”champagne” (sodavand med sugerør i champagneglas)

Værkerne kan også prissættes (1 - 5 kr.). Så kan forældrene købe deres poders billeder. Man kan også afholde kunst-auktion. Pengene kan komme i klasse-kassen eller gå til en flot plakat til klasseværelset.

Lege

- Kunstværker på tid 
En hyggelig leg, hvor man producerer kunstværker på tid. Man sidder nogle mennesker omkring et bord. Alle har et stykke hvidt papir, en blyant og et viskelæder. En af personerne har sat et æggeur til et bestemt antal minutter. De andre ved ikke hvor længe. Alle begynder at tegne. Efter et minut rækker man sin tegning videre til sin nabo, som tegner videre på kunstværket, og selv sender sin tegning videre til naboen osv. Man må gerne bruge viskelæder på de andres tegninger, hvis man vil. Når uret ringer, er kunstværkerne færdige, og man får den tegning med hjem, som man sidder med, når uret ringer. 
Hvis det er en undervisningssituation, er det underviseren, som stiller æggeuret ved begyndelsen af legen og som siger hver gang, der er gået et minut. Ellers kan det være en, som står udenfor legen i en omgang. Eller en af de tegnende personer sætter sit ur til at ringe hvert minut. 
Husk: Æggeur, blyanter, viskelæder og hvidt papir.

- Fortsæt tegningen 
Der dukker sjove personer frem på papiret ved denne leg, hvor man laver fælles tegninger. 
Hver deltager får et stykke papir. Alle tegner først, uden nogen ser det, en hat og tegner to små hjælpestreger til fortsættelse af hovedet. 
Så folder man papiret over hatten, og alle giver det videre til sidemanden, der tegner et hoved. Husk de små hjælpestreger til overkroppen, fold papiret og alle giver igen videre. 
Sådan fortsætter man til hele personen er tegnet. Det bliver nogle sjove personer, som dukker frem på papiret nu. 
Husk: Papir og blyanter.

- Male fælles billede 
Her skal du bruge en stor flot plakat som skabelon. Hvis der fx er 12 deltagere bliver plakaten klippet i 12 lige store stykker. Hver person skal så male en del af plakaten på et stykke lærred eller papir. 
Til sidst sættes alle 12 stykker sammen til ét stort maleri, som har samme størrelse som plakaten. Et sjovt minde for bruden malet af alle hendes veninder. 


Mad og drikke
Pindemadder, chips, sodavand og jordbær med chokolade.

Påklædning
Børnene kan medbringe plasticforklæder og har man en fransk alpehue skal den jo også med.