Fodboldfest


Overblik
Børnefesten til alle raske drenge. Fodboldfesten er dagen hvor alle drengenes drømme om at være store fodboldstjerner går i opfyldelse.

Fremgangsmåde
I indbydelsen indkalder landstræneren drengene til landholdssamling. Eftermiddagen begynder med at alle fodboldstjernerne skal have lidt i maven til at klare den hårde træning med.

Under maden skal drengene udfylde en tipskupon, hvor de skal gætte resultaterne på dagens dyster. Her kan de også blive præsenteret for en fodboldquiz.

Landstræneren kommanderer stjernerne til træning. Under træningen dyster de i små discipliner som hovedstød, driblinger, jongleringer, straffespark osv.

Dagen slutter med en stor fodboldkamp. Det kan være en almindelig kamp eller cykelslangefodbold eller pingvinfodbold. Vælger man at have præmier til konkurrencerne vil en sej fodboldtrøje eller en fodbold med en autograf være en sikker vinder.

Lege

- Cykelslangefodbold 
En begrænsende form for fodbold, hvor du er afhængig af, hvilken vej din makker løber: I hænger nemlig sammen i en cykelslange.
Der laves 2 hold bestående af 10-20 deltagere, som inddeles parvis. Alle par får udleveret en cykelslange, som de tager rundt om taljen. Dvs. 2 personer i hver slange. Nu gælder det om at spille fodbold, med helt almindelige regler. Det er vigtigt, at man har god plads.
Cykelslangerne kan give sig meget, og derved får spillerne nogle gange nogle gevaldige svingture, som de ikke er selv er herrer over. Det er naturligvis det hold, der scorer flest mål, der vinder. 
Husk: Cykelslanger, fodbold og mål.

- Pingvinfodbold 
Det er svært at spille fodbold med et meget begrænset synsfelt, men vanvittigt morsomt.
Der laves 2 hold bestående af 10-20 deltagere. Alle deltagere laver et stort kræmmerhus ud af et stykke karton eller en avis. Man klipper et hul i den spidse ende på ca. 5-10 cm. i diameter. I modsatte ende monteres 2 elastikker i hver side af kræmmerhuset, som skal bruges til at sætte "næbet" fast på ørene. 
Alle deltagere påmonterer sit næb, og er nu forvandlet til pingviner. Nu gælder det om at spille fodbold, med helt almindelige regler. Det kan være en god ide, at have en dommer, da ingen af pingvinerne har det store overblik! 
For at sige det som det er, kan man ikke se en skid, så spillet skal starte lidt forsigtigt, indtil alle har vænnet sig til at være pingviner. Det hold der scorer flest mål, har vundet. 
Variant: Man kan også bruge hvide engangskrus og lave et hul i bunden (ca. 1 cm diameter). Disse krus sættes så sammen med snor og elastik, således, at de kan sættes over øjnene (med bunden udad) som en slags briller. 
Husk: Karton eller avispapir til næb, elastikker, fodbold og mål.

- Mørkefodbold 
Fodbold i mørke? Selvfølgelig kan det lade sig gøre: Forlygterne mod baglygterne!
Fodboldkampen står mellem forlygterne og baglygterne. Det ene hold spiller med røde lygter i baglommen og det andet hold med hvide. Det eneste man kan se i mørket er er altså de lysnede lygter, og det er ikke helt let, for man skal kunne kende sine medspillere bagfra. Og så er der ellers dømt fodboldkamp!
Husk: Røde og hvide lygter til deltagerne.

Mad og drikke
Som på stadions skal maden være store grillpølser med brød eller franske hotdogs. Hertil kondivand eller cola.

Påklædning
Det sejeste fodboldtøj man ejer - gerne fra yndlingsklub.