Cirkus-skole


Overblik
Det er blevet cirkustid. Børnene tryller, jonglerer og klovner sig igennem eftermiddagen. Snus savsmuldet og få en dejlig dag på cirkusskole.

Fremgangsmåde
Idéen til denne fest er at indbyde til en cirkusskole. Man kan måske finde en fin indbydelse med en klovn på eller sende en invitation i en klovnenæse.

Man kan eventuelt opbygge en manege med bænke udenom. Her kan børnene for eksempel lære at trylle, jonglere, gå på line, dressere dyr, være akrobater, klovne osv.

Der kan også være et cirkusorkester eller I kan finde en cd med cirkusmusik. En af børnene kan også være ham/hende, der præsenterer numrene under stor trommehvirvel. 
Børnene kan være med til at lave deres egne cirkuskostumer og lære at sminke sig eller blive sminket. 
Når børnene bliver hentet sælges billetter til forældrene som så kan se den lille forestilling.


Lege

- Konkurrence i lagkagekastning 
Flødeskum smurt ud på en paptallerken. Måske en god idé at holde dette udendørs.

- Hoolahop-rings-konkurrence 
Hvem kan holde en hoolahoprong kørende længst. Hav gerne 2-4 kørende samtidig (alt efter pladsen), lav semifinaler og finale.

- Ringridning med vandballoner: 
Skaf en hest eller en cykel, nogle ringe eller vandballoner og et spyd.Man laver en bane, der skal rides eller cykles igennem. Man hænger nogle ringe eller vandballoner op i en højde der kan nås fra en cykel eller hest. 
Det handler nu om at rive flest ringe ned eller at smadre flest balloner. Husk at afprøve banen inden brug er en god ide. Derudover er ridepisk og ridehjelm bestemt også en god ide.

- Flest personer på færrest flader: 
Det kan ligne kluddermor, men er i virkeligheden et arkitektonisk velgennemtænkt mesterværk. Man skal kravle rundt på hinanden, hvis man vil vinde. Der laves nogle hold med lige kønsfordeling og min. 6 deltagere på hvert hold. 
Det gælder nu om at placere sig på en sådan måde, at holdet står på/støtter på færrest mulige flader. Med flader menes hænder og fødder, men man kan også bestemme, at et underben accepteres som en flade. Deltagerne skal nu kravle op på hinanden, så færrest muligt rører gulvet. Holdene kan evt. gå ind i hvert deres lokale, så de ikke kan se hvordan det andet hold gør. Efter 20-30 min. mødes alle. Det hold der står på færrest flader har naturligvis vundet. Det er en fordel med god plads.

- Sav gæsterne over: 
Gå David Copperfield i bedene og få deltagerne til at svæve eller forsvinde. Fremgangsmåde: Deltagerne deles ind i grupper. Hver gruppe får herefter tildelt en tryllekunst, som de skal optræde med senere. Der medfølger ingen instruktion, men det er op til deltagerne at finde ud af, hvordan de vil udføre tricket. 
Det kan være tryllekunstner som f.eks. at få en af fra gruppen til at forsvinde ud i den blå luft for øjnene af resten af selskabet, at få en af gruppens deltagere skal svæve frit i luften eller at lave den oversavede dame på en fra gruppen. Hver gruppe får nu en halv time til at planlægge og øve deres nummer. Deltagerne må gerne bruge de rekvisitter, som de kan finde, der kan evt. uddeles rekvisitter i form af lagner, stole, store papkasser og lign. Grupperne skal senere på aftenen optræde med deres indøvede numre. Vinderne er den gruppen, der laver den mest spektakulære tryllekunst. Husk at det er svært at gemme en festdeltager i ærmet.

- Hold ballonen flyvende:
Sjov aktivitet til mange børn. Pust en ballon op gerne så den bliver så stor som muligt. Seks børn tager fat om et lagen, et barn i hvert hjørne, og to på langsiderne. Nu lægges den store ballon midt på lagnet.
Herefter kastes ballonen op ved hjælp af lagnet, og nu gælder det om at holde ballonen svævende så længe som muligt. Hvis man er mange børn er det sjovest for så kan man dyste imod hinanden seks og seks om at holde ballonen svævende i længst tid. Den voksne kan hele tiden holde øje med uret og kommentere hvor lang tid der nu er gået og hvordan holdene klarer sig, for at gøre det ekstra spændende. Husk: Balloner, lagner og evt. stopur.

- Ram klovnen 
Her gælder det om at ramme plet i klovnens næse. En klovn blev tegnet/malet på en stor plade træ. Hans næse er en lille ballon, som børnene skal ramme med en dartpil. 
Man får et forsøg ad gangen og rammer man, får man et stykke slik. Hvis man vil have flere omgange må man have nye balloner parat til at sætte i som næse. Husk: Træplade med tegning af klovn, balloner, dartpil og slik.

Mad og drikke
Under den hårde træning serveres sandwichs og saftevand i manegen. Til en cirkusforestilling hører sig naturligvis også popcorn og klovneis. 
Man kan også bestille en lagkage hos bageren, der ligner et cirkus eller en klovn.

Påklædning
Har børnene noget farvestrålende og festligt tøj, der kan bruges til cirkuskostumer kan de have det på.

Husk
Det kunne måske være sjovt at få en gasballon med hjem som minde om cirkusskolen.